Drie doden bij schietpartij in Californië

static

Bij een schietpartij in een fastfoodrestaurant in de Amerikaanse staat Californië zijn drie doden gevallen. Een 56-jarige man had het gemunt op de familie van zijn stiefdochter. Hij schoot haar 33-jarige man en haar 6-jarige zoon dood. Ook de 29-jarige vrouw en een 5-jarige zoon van de stiefdochter werden geraakt. Zij liggen in kritieke toestand in een ziekenhuis.

De man pleegde na zijn daad zelfmoord. In het restaurant in San Bernardino waren tijdens het incident zo'n zeven medewerkers en verschillende andere klanten aanwezig, maar zij raakten niet gewond. Volgens de politie had de man het duidelijk voorzien op de familie van zijn stiefdochter.

Voorafgaand aan de schietpartij was er een korte woordenwisseling tussen de man en de familie van zijn stiefdochter. De moeder van de vrouw, die getrouwd was met de schutter, stierf enkele jaren geleden. Het motief voor de schietpartij is nog onbekend. De 56-jarige man had een flink strafblad. Tegen hem was onder meer een straatverbod uitgevaardigd.