Reina: "Wij voelen ons helemaal niet de favoriet"

Olga Kroeders

Spanje is met een verlies tegen Zwitserland (0-1) teleurstellend aan het WK begonnen. De Europees kampioen beschikt over een geweldige selectie, maar reserve-doelman Pepe Reina ziet La Roja niet als de favoriet bij uitstek.

"Wij hebben ons helemaal niet als de grote favoriet betiteld. Dat werd door andere mensen gezegd, daar hebben wij zelf geen controle over. Uiteraard moeten wij wel met die druk om kunnen gaan", aldus Reina op de clubsite van Liverpool.

"Wij zien onszelf niet als de grootste favoriet voor de wereldtitel, omdat er ook nog genoeg andere sterke teams zijn. Zoals Brazilië, Argentinië, Duitsland, Frankrijk, Italië en vele anderen", zo vervolgde de goalie zijn verhaal.

"Dit is een open toernooi, maar tegelijkertijd staat alles dicht op elkaar. In zo'n beetje elke wedstrijd waren de tegenstanders aan elkaar gewaagd, niemand heeft echt heel veel kansen gehad. Zo is het voetbal tegenwoordig en daarbij is het nooit gemakkelijk om van een verdedigend ingestelde ploeg te winnen, zoals Zwitserland. Dat is moeilijk te doorbreken."

"Het is nu belangrijk dat we ons herstellen, fit blijven en dat we klaar zijn voor de volgende wedstrijd", zo besloot Reina.