Tumult door bloedende vinger op NK schaken

Stefan (sportfreak)

Het NK schaken in Eindhoven is vandaag opgeschrikt door een bloedende vinger. Koploper Anish Giri had zich zonder dat hij het zelf in de gaten had gesneden aan een flessendop. Pas tijdens zijn partij tegen Friso Nijboer kwam de titelverdediger erachter dat hij bloedde.

Giri ging daarop samen met iemand van de organisatie naar het toilet om zijn vinger te verzorgen. Daar werd opgemerkt dat er ook bloed achter het oor van Giri zat. Door de onzekerheid over de herkomst en het aanblik van zijn oor viel de schaker bijna flauw. De organisatie besloot een korte pauze in te lasten om Giri weer bij te laten komen.

Toen de hulpdiensten arriveerden dachten zij echter dat Nijboer degene was die bijna was flauwgevallen. Hij was door alle ophef rond Giri namelijk helemaal uit zijn concentratie gehaald. Daarop probeerden de EHBO-ers Nijboer over te halen zich te laten onderzoeken.

Nadat alles weer rustig was besloten beide schakers om een remise te accepteren. Giri blijft daardoor koploper op het NK, Jan Smeets bezet momenteel de tweede plek. Die speelde vandaag eveneens remise tegen Sipke Ernst.