Sony moet met opvolger PSP komen

Redactie

David Reeves, voormalig topman van Sony en nu werkzaam bij uitgever Capcom, vindt dat Sony snel met een opvolger voor de PSP moet komen om nog een rol van betekenis op de handheld-markt te spelen. De komst van de Nintendo 3DS zou Sony volgens Reeves grote zorgen moeten baren.

"Sony heeft het geprobeerd met de PSPgo, maar er moet snel meer met dit platform gebeuren als ze de concurrentie willen bijhouden", begint Reeves tegenover de website GamesIndustry. "Nintendo is heer en meester op dit gebied en met de Nintendo 3DS wordt hun positie alleen maar sterker".

Reeves denkt dat Sony's antwoord op de draagbare 3D-spelcomputer van Nintendo niet lang op zich zal laten wachten. Hij noemt het een spannende tijd voor ontwikkelaars, uitgevers en consumenten nu er binnen een jaar mogelijk twee nieuwe draagbare spelcomputers op de markt verschijnen.

Het bestaan van de PSP2 wordt officieel niet erkend door Sony. Volgens anonieme ingewijden betreft het een technologisch monster met extreme grafische eigenschappen en een touchscreen-interface.

'Sony moet met opvolger PSP komen'
'Sony moet met opvolger PSP komen'