Honda bombardeert Van Persie tot absolute ster Oranje

Jeffrey

Keisuke Honda vraagt zich af waarom Nederland nog nooit wereldkampioen is geworden. De ster van het nationale elftal van Japan vindt dat Oranje genoeg kwaliteiten heeft om de wereldtitel te pakken.

"Het is jammer dat ze het op de belangrijke momenten altijd laten afweten. Met zulke spelers hadden jullie toch allang een keer wereldkampioen moeten zijn? Met Brazilië en Spanje heeft Nederland in mijn ogen altijd het beste team ter wereld", aldus Honda tegenover Voetbal International.

De aanvallende middenvelder zegt dat Oranje nog veel kan leren. "Van de teamgeest die ik heb leren kennen in de Russische competitie of de eensgezindheid bij Japan. Dan kan Oranje wereldkampioen worden. De kwaliteiten zijn aanwezig. De winnaarsmentaliteit is er ook. Maar je moet óók naar elkaar kunnen luisteren, de individuen zijn te veel op zichzelf gericht Het blijven toch elf filmsterren. Maar dat wil niet zeggen dat je daarmee ook de beste film maakt."

In de film is Robin van Persie volgens Honda de hoofdrolspeler. "Met hem erbij wordt het een different ballgame. Ik vind hem beter dan Wesley Sneijder en ook beter dan Arjen Robben. Als trainer zou ik het team om Van Persie heen bouwen. Hij is in mijn ogen jullie sterspeler."