Kaita: "Terechte beslissing"

Olga Kroeders

Nigeria stond er na een half uur tegen Griekenland goed voor. De Afrikanen stonden 1-0 voor en controleerden de wedstrijd. Tot de rode kaart van Sani Kaita.

Na afloop van de wedstrijd wilde Kaita meteen de spelersbus is. Nadat aanwezige journalisten in de mixed zone schreeuwden om een reactie kwam hij terug: "De beslissing van de scheidsrechter was terecht", waren de eerste woorden van Kaita.

"Hij raakte me met de bal dus ik reageerde. Het gebeurde en ik hoop dat het nooit meer gebeurt. Ik denk dat we nog steeds een kans hebben op de volgende ronde. Nu ben ik vooral teleurgesteld. Ik had nooit verwacht eruit gestuurd te worden, maar zijn keuze is terecht. Het is al de tweede keer dit jaar dat ik met rood het veld moet verlaten."

Ook doelpuntenmaker Kale Uche was teleurgesteld. "We zijn er allemaal kapot van", vertelt hij tegen Goal.com. "We hebben echter nog één wedstrijd en dan moeten we het goed zien te maken. We moeten winnen en dan kijken naar de uitslag van Argentinië - Griekenland."