[E3] Nieuwe details over Zelda: Skyward Sword

David (D-vide)

Nadat de trailer en gameplay beelden zijn laten zien gisteren, is er vandaag wat informatie over de inhoud van de game losgekomen. Wij sommen de nieuwste puzzelstukjes even voor je op:

Luchtkastelen: Vergeet Kokiri Forest of Ordon Village. Link komt in deze Zeldagame niet uit een bos of dorp op aarde. Link komt uit een dorp in de wolken! Op een bepaald moment in de game gaat hij vanuit de lucht naar de aarde om te zien dat de aarde overloopt van monsters en ander gespuis. Vandaar zien we Link in de trailer ook een sprong naar beneden maken.

Dooie Schilders: Shigeru Miyamoto heeft aangegeven dat hij voor de graphics van dit spel zich heeft laten inspireren door het 19e eeuwse impressionisme van schilders als Monet en Renoir. Dit verklaart de minder grauwe setting voor deze Zelda en de meer overdreven bewegingsanimaties van de vijanden.

Irritante HUD: De HUD, voor zo ver we hem hebben gezien, neemt een groot deel van het scherm in om informatie op te tonen. Als de game eenmaal uit is kan deze HUD ook uitgeschakeld worden.

Betere Maps: Nintendo heeft toegegeven dat de laatste paar maps die zijn gemaakt niet altijd even duidelijk zijn en verbeterd kunnen worden. Nintendo belooft dat je bij deze Zelda minder snel het gevoel zal hebben 'verdwaald' te zijn.

Buiten het scherm richten: Net zoals bij Red Steel 2 zal Zelda zowel de Sensor Bar en de WiiMote Plus gebruiken op te bepalen waar je op richt. Dit betekent dat wanner je buiten het scherm richt, de controller nog steeds weet wat je wil met je pijl en boog.

Klassieker: Als het aan de soundtrack ligt word dit een episch Zelda-deel. Nu Super Mario Galaxy 2 een gigantisch orkest achter zich heeft, vindt Nintendo dat de Zelda-franchise niet mag achterblijven. Verwacht een epische, klassieke, orchestrale, bombastische soundtrack achter deze game.

Releasedatum: De game gaat dit jaar niet halen. Dit betekent dat de releasedatum voorlopig ergens in 2011 ligt. Mocht dit veranderen, dan lees je het hier als eerste!

Nieuwe Link

 

 Artwork Link en nieuw dier Link valt aan