Japan gelooft in kansen

JJdJ1984

De Japanse voetbalploeg heeft alle vertrouwen in het treffen met het Nederlands voetbalelftal komende zaterdag in Durban. De Japanners danken hun vertrouwen aan het oefenduel wat vorig jaar in Enschede werd afgewerkt tegen Oranje en verloren ging met 3-0.

De Aziaten vinden dat ze hebben laten zien het Oranje moeilijk te kunnen maken. Lange tijd was dat inderdaad het geval. De Japanners wisten zeventig minuten lang het doel leeg te houden en kregen pas daarna drie tegentreffers te verwerken. "We hebben toen vooral in de eerste helft heel goed gespeeld," aldus Junichi Inamoto, woensdag in aanloop naar het duel van zaterdag. "Het is nu zaak om ook in de tweede helft geconcentreerd te blijven verdedigen."

De 30-jarige middenvelder van Japan kondigde aan dat Japan komende zaterdag voor elke centimeter zal willen vechten. Het eerste groepsduel wonnen de Aziaten verrassend met 1-0 van Kameroen. "Het wordt een zware wedstrijd," beseft Inamoto, die in het verleden bij Arsenal en Fulham speelde. "Maar we hebben een kans om te winnen."