[Unicef Open] Henin tevreden met kwartfinaleplaats

Olga Kroeders

Justine Henin is erg blij dat ze de kwartfinale van het Unicef Open heeft gehaald. Ze won in de achtste finale van de Italiaanse Roberta Vinci met 6-3, 6-3.

"Het was niet erg gemakkelijk, maar ik ben blij dat het me gelukt is onder deze weersomstandigheden. Het ritme van de wedstrijd was heel anders dan in mijn vorige partij. Ze speelde veel ballen met slice", kijkt de 28-jarige Belgische terug.

"Het toernooi is erg leuk en het winnen ervan zou mooi zijn", zegt de nummer achttien van de wereld. Ze voelt zich erg thuis in Rosmalen. "Ik vind dit toernooi erg leuk en zie het als een goede voorbereiding. Het is dicht bij België en de Belgen voelen zich hier echt thuis. Af en toe is er wel te veel herrie, maar dat maakt het ook wel leuk."

Van Wimbledon weet ze nog niet wat ze moet verwachten. "Ik heb drie jaar niet op gras gespeeld en dit is mijn terugkeer. Ik ga heel erg mijn best doen en zie wel wat het wordt. Mijn spel ga ik in ieder geval niet veranderen. Ik ga genieten van mijn terugkeer op Wimbledon", aldus de Waalse.