Sauber: "C29 is slechte auto"

Peterselieman

Peter Sauber is niet tevreden over de laatste auto die het Formule 1-team van BMW heeft afgeleverd. De Zwitser maakt met zijn team Sauber gebruik van deze bolide, maar de C29 komt op alle vlakken tekort. Een tiende plaats in Turkije was tot nu toe het hoogst behaalde resultaat.

"We kunnen er weinig mee," zei Sauber tegen de Zwitserse krant Blick. "Een onaangenaam afscheidscadeau van BMW en Willy Rampf. Het is een beroerde auto, en we kunnen er maar weinig aan veranderen, alleen kleine dingen. We hebben onze hoop al verlegd naar de C30, de auto voor volgend jaar," zei een zwaar teleurgestelde teambaas.

Rampf heeft na een jarenlang dienstverband begin dit jaar afscheid genomen van het Zwitserse team. De opvolger James Key moet er voor zorgen dat Sauber dit seizoen goed doorkomt en dat de C30 volgend seizoen de huidige bolide ver moet overtreffen.

Sauber foetert ook op Ferrari, want de Italiaanse krachtbronnen zijn niet betrouwbaar gebleken. "We hebben in acht races al vijf keer een Ferrari-motor in rook zien opgaan. Dat is echt niet acceptabel. Zeker niet aangezien we dit jaar maar acht motoren per coureur mogen gebruiken. Dat gaan we niet redden."

Ferrari-testcoureur Marc Gené noemt ondertussen de motorische problemen bij Sauber vreemd. "Ferrari heeft haar problemen met de motoren opgelost, maar Sauber had ondertussen weer een probleem. Twee maanden geleden was er een reden, maar nu ... vreemd. Het is vreemd dat Toro Rosso nooit een probleem heeft gehad."