Toni verlaat Bayern München

Olga Kroeders

Luca Toni vertrekt bij Bayern München. De Duitse club meldt dat de partijen met wederzijds goedvinden uit elkaar gaan. Toni's contract liep nog tot medio 2011. Het vertrek komt niet uit de lucht vallen: onder Louis van Gaal was de 33-jarige Italiaan op een zijspoor beland.

Toni was in zijn eerste twee seizoenen bij Bayern München nog een belangrijke schakel. In zijn eerste jaar had hij met 24 treffers een groot aandeel in de dubbel van de club. Hij werd daarmee bovendien topscorer in Duitsland. Afgelopen seizoen viel de Italiaan buiten de boot. Louis van Gaal zag niets in hem en de relatie tussen de twee was niet optimaal. Toni maakte het seizoen dan ook af op huurbasis bij AS Roma.

Bayern-directeur Karl-Heinz Rummenige wenste de speler veel succes in de toekomst. "Ik wil Luca bedanken voor zijn prestaties en zijn doelpunten. Vooral in het seizoen 2007/2008, toen we de dubbel wonnen, heeft hij veel voor ons betekend." Volgens Italiaanse media kan Toni zijn carrière voortzetten bij Genoa.