Van Marwijk verbaasd over korte broek Robben

Olga Kroeders

Bert van Marwijk keek vreemd op toen Arjen Robben in korte broek op de training verscheen in het koude Johannesburg. "Maar het schijnt niet uit te maken. Hoe koud het ook is", vertelde hij De Telegraaf.

Robben maakte gisteren weer deel uit van de groepstraining. Dat deed hij in korte broek, als één van de weinigen. Dat terwijl de temperatuur in Johannesburg deze dagen net boven het vriespunt ligt.

Robben speelde bij Bayern München afgelopen seizoen lange tijd met een maillot aan. "Ik vond het ook vreemd dat hij in korte broek trainde, maar hij was goed ingepakt volgens de medische staf", aldus Bert van Marwijk. "Dan schijnt het niet uit te maken. Hoe koud het ook is."

De bondscoach liet doorschemeren dat hij Robben ook zaterdag tegen Japan nog niet in actie zal laten komen. Van Marwijk wil de sterspeler rustig brengen en eventueel alleen gebruiken als de strijd tegen Kameroen nog ergens om gaat. Als Nederland zich al heeft geplaatst na de wedstrijd tegen Japan, dan zal Robben naar verwachting niet eerder dan in de achtste finales zijn opwachting maken.