Mercedes blijft auto voorlopig doorontwikkelen

Jeffrey

Het doorontwikkelen aan de huidige bolide van Mercedes houdt voorlopig niet op. Het Duitse team is er van overtuigd dat er nog betere resultaten met de MGP W01 te halen zijn. Al een geruime tijd blijven de prestaties een stuk achter bij de ambities. Levende legende Michael Schumacher gaf afgelopen week aan dat hij dit seizoen niet meer aan de titel kan denken en dat hij zich op volgend jaar gaat richten.

Ross Brawn laat echter heel iets anders weten. Hij is nog lang niet van plan het verbeteren te staken. Er zijn teams die ervoor kiezen om tijdens een seizoen te stoppen met verbeteren om zo een betere auto voor het volgend seizoen te ontwerpen. Volgens directeur Brawn is het voor Mercedes echter mogelijk om aan beide auto's tegelijk te werken.

"We richten ons momenteel op het ontwikkelen van zowel de auto van nu als die van 2011", verklaart Brawn aldus tegenover Autosport. "Ik denk dat veel teams al naar de auto van volgend jaar kijken, maar wij willen gedurende de aankomende races nog een aantal belangrijke modificaties op de huidige bolide doorvoeren."

"Daarna gaan we pas nadenken over wat we in de tweede seizoenshelft gaan doen", stelt Brawn, die aangeeft dat Mercedes het tot dat moment niet rustig aan zal doen: "Voorlopig houden we ons bij het doorontwikkelen van deze auto zeker niet in."