Le Guen gebeten hond in Kameroense media

Jeffrey

Paul Le Guen is in de Kameroense media de gebeten hond. De Ontembare Leeuwen stelden maandagmiddag hevig teleur door met 1-0 te verliezen van het zwakker ingeschaalde Japan.

De media hebben dan ook geen goed woord over voor Le Guen, die onder druk staat. Al tijdens de persconferentie kort na de wedstrijd maandag werd het vuur Le Guen door het Kameroense mediatribunaal aan de schenen gelegd. "Waarom speelde je met zo'n belabberde tactiek?"

"We betalen je een hoop geld en voorzien je van alle gemakken. Wat is er nog meer nodig het elftal goed te laten spelen?", vroeg een andere journalist zich af. Vooral de keuze voor Samuel Eto'o op de flank in plaats van in de spits werd niet begrepen. Ook het passeren van Alexandre Song leidde tot gefronste wenkbrauwen in Kameroen.

Le Guen zelf predikte rust. "De spelers hebben niet laten zien wat ze kunnen. Tegen Denemarken zullen we nu moeten. Dat weten we." De verwachtingen in Kameroen waren voorafgaand aan het toernooi op het eigen continent hoog gespannen. De kwartfinale moest zeker gehaald worden.