OZ verslaat Laren: brons en EHL

Redactie

Het coachingduo Roger van Gent en Toon Siepmann neemt in stijl afscheid van de hockeymannen bij Oranje Zwart. Ze brachten hun ploeg voorbij Laren in de strijd om de derde plek van de play-offs. OZ mag volgend seizoen deelnemen aan de Euro Hockey League.

Oranje-Zwart leek het best hersteld te zijn van de ontmoeting op zaterdag. De thuisploeg begon, net als een dag eerder goed aan het duel tegen Laren. Binnen tien minuten versierde OZ twee corners. Maar waar Mink van der Weerden zaterdag een honderd procent score wist te halen, sprong de verdediger zondag minder zorgvuldig met zijn eerste sleepkansen om.

Vlak voordat in de 54e minuut Steven Faaij een voorzet intipte, lag het spel even stil omdat het Eindhovense publiek beledigende opmerkingen had gemaakt tegen scheidsrechter Michiel Brüning. OZ-manager Bart Gielen en coach Roger van Gent spraken de verbaal fanatieke aanhang toe, waarna het tumult verstomde.

De arbiters eisten een hoofdrol op in het tweede bedrijf door Jelle Galema en Luke Doerner na een fel duel allebei een gele kaart te geven. Beide spelers namen gepast revanche. De 17-jarige Galema tikte zes minuten na zijn terugkomst de bevrijdende 4-2 binnen.

In de slotfase, waarin ook Rob Hammond met geel op de strafbank belandde, maakte Doerner de 4-3 uit een corner. Maar die treffer kwam te laat om de Eindhovenaren nog het EHL-ticket door de neus te boren. Gisteren werd Bloemendaal al landskampioen door in de tweede play-offfinale HGC te verslaan.

Karakteristieken

Oranje-Zwart - Laren 4-3 (3-1)
12' Lucas Judge 1-0
17' Mink van der Weerden 2-0 (sc)
19' Luke Doerner 2-1 (sc)
32' Mink van der Weerden 3-1 (sc)
54' Eddie Ockenden 3-2
67' Jelle Galema 4-2
69' Luke Doerner 4-3 (sc)