Judoka Polling wint in wereldbeker

Peterselieman

Judoka Kim Polling heeft bij wereldbekerwedstrijden in Talinn de klasse tot zeventig kilogram gewonnen. Voor het 19-jarige talent van Kenamju was het de eerste overwinning op het hoogste niveau. In de klasse tot 78 kilogram kon Iris Lemmen geen vuist maken, terwijl in de klasse boven 78 kilogram Gerdien Kuipers ook snel verloor.

Polling wist al haar partijen op ippon te winnen. Ze rekende in de eerste ronde af met de Italiaanse Jennifer Pitzanti, terwijl later de Estse Anna Ovtsarenko en de Française Marie Pasquet hun meerdere in de Nederlandse moesten erkennen. In de halve finale was ook de Poolse Katarzyna Klys geen partij voor Polling, evenals de Française Clarisse Habricot in de finale. De andere Nederlandse in de klasse Linda Bolder werd zevende.

Gisteren was er weinig succes voor de judoka's in de Estse hoofdstad. Michelle Diemeer werd in de klasse tot 57 kilogram al in de eerste ronde uitgeschakeld door twee waza-ari's van de Duitse Hanna Brück. Esther Stam wist in de eerste ronde in de categorie tot 63 kilogram nog wel te winnen van de Kazachstaanse Aigerim Kidirbajeva, maar ging vervolgens onderuit tegen de Duitse Claudia Ahrens.