[Unicef Open] Haase sneuvelt in eerste ronde

Olga Kroeders

Robin Haase is bij het grastoernooi in Rosmalen in de eerste ronde uitgeschakeld. De Nederlander ging in twee sets onderuit tegen Simon Greul uiit Duitsland: 7-5, 7-6 (5). Haase, de nummer 151 van de wereldranglijst, deed dankzij een wildcard mee aan de Unicef Open. Dankzij een beschermde ranking speelt hij volgende week op Wimbledon ook in het hoofdtoernooi.

Haase en Greul waren op de grasbanen bij het Autotron aan elkaar gewaagd. Nadat de Duitser de eerste set met 7-5 had gewonnen, kreeg Haase in het tweede bedrijf de kans om de stand gelijk te trekken. Bij 5-4 mocht hij serveren voor de set, maar Greul brak hem op dat moment.

De Duitser kreeg even later op 6-5 op de opslag van Haase zijn eerste matchpunt, maar de Hagenaar werkte dat weg en dwong een tiebreak af. In de tiebreak pakte Greul een punt op de opslag van Haase en dat leverde hem na twee geslaagde opslagbeurten nog drie matchpunten op. De eerste twee serveerde de Nederlander nog weg, maar uiteindelijk won Greul op eigen opslag alsnog.