Hamilton: "Geweldig gevoel bij duwen wagen"

Sally (Tessa)

Lewis Hamilton zette gisteren de motor van zijn McLaren uit nadat hij de polepositie had veroverd voor de Grand Prix van Canada. De Brit moest langzamer gaan rijden van het team om de weinige brandstof te sparen. Hamilton ging zijn wagen aanduwen toen die stil kwam te staan onderaan het kleine heuveltje op het circuit en genoot van het moment.

Het was een ervaring die hij niet gauw meer zou vergeten: "Het was gewoon geweldig. Ik moest langzamer gaan, het gaf me de tijd om te zwaaien. Er is zoveel steun hier van de fans. Er zijn hier heel veel McLaren-supporters, talrijke Britse vlaggen. Iedere keer als ik hier kom, is de support immens." De Brit ging op de rand van de cockpit zitten om te zwaaien naar het publiek en gaf zijn wagen een 'schouderklopje' voor het goede werk.

"Het gaf me ten eerste de kans om hen te bedanken en daarna zette ik de auto uit om verder te rollen. Ik stapte uit en begon te duwen, en het voelde prachtig eigenlijk. Het was een nogal unieke ervaring, ik ben er zeker van dat ik het nooit zal vergeten", keek Hamilton terug naar de situatie.

Van de boete zal de Brit niet wakker liggen, die bedroeg slechts 10.000 dollar (ca. 8.300 euro). De polepositie mocht hij houden, maar hij kreeg er wel een waarschuwing bij. Teambaas Martin Whitmarsh zei dat het niet de schuld van de coureur was: "We hebben ons gehouden aan de regels. We hebben dit niet met opzet gedaan, en het is niet Lewis' fout. Er staat niets in de regels dat je terug naar de garage moet na afloop van de kwalificatie. Als je auto kapot gaat, als het wiel eraf gevallen is, dat soort dingen gebeuren."

McLaren bevestigde dat de FIA voldoende brandstof uit de tank van Hamiltons wagen kon tappen voor analyse. Zie ook het nieuwsbericht met een filmpje van het gebeuren: [Video] Boete voor Hamilton na kwalificatie