Stekelenburg: "Klaar om Van der Sar op te volgen"

Sjors (Sj0rSz)

Maarten Stekelenburg begint maandag a.s. met het Nederlands elftal aan het WK voetbal. De keeper van Ajax, die bij Oranje de opvolger van Edwin van der Sar is, heeft in elk geval vertrouwen in een goede afloop.

"Edwin van der Sar blijft ook in mijn ogen de grootste," was de duidelijke taal van Stekelenburg. "Maar iemand moet hem opvolgen. Die taak vertrouwt de bondscoach mij toe en ik voel me daar klaar voor; ook op het podium van een WK."

In 2006 behoorde Stekelenburg ook tot de selectie voor het WK en tijdens het EK van 2008 was hij reservekeeper. "Ik heb twee toernooien over zijn schouder kunnen meekijken", vervolgt de Ajacied zijn relaas. "Wat me altijd het meest opviel bij Edwin was zijn kalmte."

"Misschien dat Edwin soms ook gespannen was, maar dat liet hij nooit blijken. Heel knap. Dat ik tegen Roemenië heb gekeept (Op het EK 2008, red.), zie ik als een groot voordeel voor dit WK. De ervaring van die ene wedstrijd kun je zo inruilen tegen een hele reeks vriendschappelijke interlands die ik daarvoor had gespeeld."