Malouda baalt van reserverol

Sjors (Sj0rSz)

Florent Malouda moest gisteren, opvallend genoeg, vanaf de bank starten tegen Uruguay. De Fransman mocht wel invallen tijdens het duel, maar de middenvelder van Chelsea was niet te spreken over zijn reserverol.

"Ik ben tot op het bot gefrusteerd, maar de bondscoach bepaalt wie spelen", vertelde Malouda na afloop tegen Franse media. De Franse bondscoach Raymond Domenech zou de middenvelder op de bank hebben gezet vanwege zijn agressieve houding op de training.

Aanvoerder Patrice Evra zou nog in gesprek zijn gegaan met zijn ploeggenoot, maar dat bleek niet het gewenste resultaat op te leveren. Malouda wacht alsnog op zijn kans. "Ik hoop dat ik in de overige wedstrijden een kans krijg om mijzelf te bewijzen. Maar de bondscoach bepaalt uiteindelijk."

Domenech blijft op de vlakte over de reserverol van Malouda. "Ik heb 23 spelers tot mijn beschikking en iedere speler is belangrijk. Als ik een speler vijftien minuten voor tijd inbreng, dan verwacht ik dat hij een bijdrage levert. Die bijdrage vind ik net zo belangrijk als die van een basisspeler."