Pluisje keert terug op WK

JJdJ1984

Tijdens het WK van 1994 werd Diego Armando Maradonna van het WK in Amerika verbannen vanwege het gebruik van drugs. Vanmiddag keert de Argentijn terug op het hoogste niveau, ditmaal als bondscoach van Argentinië.

De vraag is alleen of de Argentijn het voor elkaar heeft met zijn elftal. Op papier heeft Maradona een ijzersterke aanval met Lionel Messi, Gonzalo Higuain, Carlos Tevez en Diego Milito. Maar of Maradona het in zich heeft om al die kwaliteiten te benutten is, op dit moment nog de vraag.

Om 13.30 uur zal in Ellis Park Nigeria de eerste tegenstander zijn voor het elftal van 'Pluisje'. Over Nigeria is weinig bekend en niemand weet wat er verwacht kan worden. Voorheen stonden de Afrikanen goed aangeschreven, maar ze zijn ondertussen voorbijgestreefd door de Ivorianen. "Wij gaan gewoon goed verdedigen tegen die superaanvallers", vertelde Lars Lagerbäck, de Zweedse coach van Nigeria.

Lagerbäck heeft in zijn selectie verrassend genoeg plaats gemaaktvoor Sparta verderdiger Dele Adeleye. De centrale verdediger verloor eerder bij Sparta zijn basisplaats.