Button: "Brandstofstrategie McLaren juist"

Peterselieman

Jenson Button is blij met de brandstofstrategie zoals McLaren die hanteerde in de Grand Prix van Turkije. Het Britse team neemt minder brandstof mee dan eerst, waardoor het in het begin van de races sneller is dan voorheen. Wel moeten de rijders later in de wedstrijd brandstof sparen om aan de finish te kunnen komen.

In het begin van de race konden beide McLarens het tempo van de Red Bulls bijhouden, waarna ze na het incident tussen Mark Webber en Sebastian Vettel vrij spel hadden om te strijden om de winst. Button haalde Hamilton uit, maar de wereldkampioen van 2008 sloeg terug, waarna Button afhaakte omdat hij meer brandstof moest besparen.

"Als je 2,5 kilo meer meeneemt, dan scheelt dat een tiende per ronde. Dat is aan het einde van de race vijf seconden. Hierdoor moet je proberen zo weinig mogelijk brandstof mee te nemen," zei Button die in het parc fermé net als teamgenoot Hamilton slechts nipt boven de minimumhoeveelheid zat die er aan het einde van de race nog aan brandstof in de bolide moet zitten om door de keuring te komen.