Pato met vuvuzela achter Brazilië

Olga Kroeders

Alexandre Pato is deze zomer niet als speler, maar als supporter op het WK actief. De Braziliaanse aanvaller van AC Milan kende door blessureleed een tegenvallend seizoen en werd daarom niet geselecteerd door bondscoach Dunga. Toch is Pato afgereisd naar Zuid-Afrika om zijn ploeggenoten aan te moedigen.

Pato verzorgde gisteren namens een sponsor een training aan Zuid-Afrikaanse kinderen, maar zal ook wedstrijden gaan bezoeken. "Ik wil Brazilië naar de wereldtitel schreeuwen en zal ze met mijn vuvuzela aanmoedigen", verzekert hij. "Ik ben ervan overtuigd dat ze de finale halen en die ook gaan winnen."

Over vier jaar vindt het WK plaats in Brazilië en dan wil Pato geen genoegen nemen met een plaats op de tribune. "Als ik hard blijf werken ben ik er zeker van dat ik terugkeer in de selectie. En een WK in eigen land wil ik natuurlijk voor geen goud missen."

Speciale aandacht heeft de 20-jarige aanvaller voor Klaas-Jan Huntelaar, zijn ploeggenoot bij AC Milan. "Natuurlijk wens ik hem heel veel succes en ik zal hem ook zeker aan gaan moedigen", zegt hij over zijn collega-spits. "Ik denk ook dat Oranje een van de smaakmakers van het WK gaat worden, maar Brazilië is waarschijnlijk toch wel een maatje te groot."

Pato met vuvuzela achter Brazilië
Pato met vuvuzela achter Brazilië (Foto: Novum)