2,7 miljoen kijkers zien NOS-debat

Peter (pberends)

Het grote NOS-debat dinsdagavond op Nederland 1 heeft maar liefst 2,7 miljoen kijkers gescoord. Daarmee was het NOS-debat veruit het best bekeken lijsttrekkersdebat van de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2010. Dit blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Het debat scoorde tevens beter dan andere recente grote tv-uitzendingen, zoals Nederland-Ghana (2,4 miljoen kijkers), het Songfestival (2,5 miljoen) en de Nationale Dodenherdenking (2,5 miljoen).

Nieuwe partijen niet aanwezig
Het kleine lijsttrekkersdebat met de SGP, TON en Partij voor de Dieren trok dinsdagavond ruim 1 miljoen kijkers. Nieuwe partijen mochten van de NOS niet meedoen, in tegenstelling tot voorgaande verkiezingsjaren waar nieuwe partijen wel bij het kleine debat aanwezig waren.

Waarschijnlijk vond de NOS het twitteren in de uitzendingen belangrijker dan nieuwe partijen enige aandacht schenken.

1,6 miljoen kijkers verkiezingsconference
De verkiezingsconference De Stemming 3 van Freek de Jonge, dat na het grote NOS-debat werd uitgezonden, trok bijna 1,6 miljoen kijkers. Hiermee zat de cabaretvoorstelling in de top-3 best bekeken programma's van afgelopen dinsdag.

Wel wist De Jonge minder kijkers te trekken dan met zijn verkiezingsconference van 2006, toen er ruim 2 miljoen mensen inschakelden op De Stemming 2.

Bekijk hier de hele uitzendingen terug:
NOS-debat drie kleine partijen | NOS-debat acht grote partijen | De Stemming 3

Alle Tweede Kamerverkiezingen 2010-lijsttrekkersdebatten:
Premiersdebat | Carré-debat | EénVandaag-debat | NOS-debatten

Bezoek ook het Verkiezingen 2010-forum.


2,7 miljoen kijkers voor tweede NOS-debat