Gemert pakt landstitel bij zondagamateurs

Michel (methodmich)

Gemert heeft gisteravond de landstitel bemachtigd bij de zondagamateurs. De kampioen van de Hoofdklasse B speelde het uitduel bij de laatst overgebleven concurrent De Treffers. Gemert begon aan dit duel in de wetenschap dat een nederlaag met één doelpunt verschil genoeg was voor de titel. Uiteindelijk werd het 2-2. Gemert mag nu met IJsselmeervogels gaan bepalen wie zich de beste amateurclub van het land mag noemen.

Gemert moest wel diep gaan. Voor vierduizend toeschouwers voltrok zich namelijk het scenario waar De Treffers op had gehoopt. Al na drie minuten opende Tony de Groot de score voor de club uit Groesbeek. Kort voor rust werd de benodigde marge van twee bereikt, toen Frits van Putten na een hoekschop raak kopte. In de extra tijd van de eerste helft kon Ronald van Herpen echter nog de 2-1 aantekenen, waardoor Gemert op dat moment weer virtueel kampioen was.

De tweede helft werd een emotionele. De Treffers zocht de derde goal, kreeg ook kansen, maar Gemert bezweek niet. Een minuut of tien voor tijd was het Ronald van Herpen die met zijn tweede treffer van de avond de ploegen weer naast elkaar schoot. Dit was een mokerslag voor De Treffers, dat Tony de Groot en Fabian Peppinck (twee keer geel) vervolgens rood zag krijgen. Bij een opstootje kort voor tijd kreeg ook Jim van Alst van De Treffers nog rood, net als Erik van Dijk van Gemert. Door het gelijkspel is Gemert nu voor het eerst in de clubhistorie zondagkampioen geworden.

De Treffers - Gemert 2-2 (2-1)
1-0 Tony de Groot 2-0 Frits van Putten 2-1 Ronald van Herpen 2-2 Ronald van Herpen

EINDSTAND:

1 Gemert 4-8
2 De Treffers 4-5
3 AFC 4-2