Sutil: "Talent wordt hopelijk opgemerkt"

Peterselieman

Adrian Sutil hoopt dat de teams in de Formule 1 zijn talent nu opgemerkt hebben. De Duitser stuurt de Force India regelmatig naar de punten en staat inmiddels na zeven races tiende in het kampioenschap met 22 punten.

"Ik denk dat het goed is om met een klein team regelmatig in de punten te eindigen," zei Sutil. "Het is nog steeds een van de kleinste teams in het veld, maar ik kan vaker goede resultaten behalen. Het gaat er uiteindelijk om wat de mensen er van vinden. Ik moet goed in mijn vel zitten. Ik doe het voor mezelf. Ik wil hier successen boeken, dus het is belangrijk dat ik wanneer ik een circuit verlaat kan zeggen dat ik er alles uitgehaald heb. Momenteel voel ik me goed en ik hoop dat mensen mij een getalenteerde rijder vinden."

Sutil is blij dat de Force India VJM03 veel beter is dan de auto van vorig jaar, omdat hij toen vaak risico's moest nemen om goede resultaten neer te zetten. "Het was te makkelijk om over de limiet te gaan en hard te crashen. Dan kijken mensen naar je en zeggen ze dat je te veel ongelukken veroorzaakt. Maar ook ben je dan de held als je een slechte auto op de eerste startrij neerzet. Je hebt een consistente auto nodig en je hebt een goede auto nodig om je kunnen te laten zien. Dat heb ik dit jaar en daarom presteer ik consistent. Ik hoef niet meer over de limiet te pushen."

"Vorig jaar begonnen we slecht en eindigden we vrij goed met een auto die zo nu en dan het podium kon halen. Dat gebeurde zo snel en soms weet je niet wat je in dat soort gevallen moet doen."