Messi: "Ik kan in deze ploeg mezelf zijn"

Olga Kroeders

Diverse critici zijn van mening dat Lionel Messi, sterspeler van FC Barcelona, in de nationale ploeg minder goed presteert dan bij zijn club. Toch heeft de Argentijn enorm veel vertrouwen in de selectie van Diego Maradona.

"Ik voel me erg prettig in dit team. Ik voel me rustig en ik ben mezelf", aldus Messi in een interview met Clarin. Het lijkt erop dat Messi de kansen voor Argentinië hoog inschat. "Op het WK zijn wij op basis van spelerskwaliteiten het beste team."

Op 13-jarige leeftijd verkaste Messi naar Spanje om daar voor Barcelona te spelen. Volgens critici zou hij veel meer om zijn club geven en zou hij zijn inzet voor de nationale ploeg van zijn vaderland ietwat links laten liggen. Messi is het daar niet mee eens. "Er is veel over mij gezegd, goede en slechte dingen. Maar ik heb het vertrouwen van de coaches en mijn teamgenoten altijd genoten. Dat is van groot belang geweest", zo liet de sterspeler weten.

"Er is niemand die nog liever een goed WK wil spelen dan ik. Maar hier wilde ik het bij laten, ik ga er verder niks meer over zeggen. Ik moet het laten zien met mijn spel en verder niks", zo besloot de Barcelona-speler.