'Galatasaray en Chelsea bereiken akkoord over Stoch'

Jeffrey

Miroslav Stoch verruilt volgens Daily Mirror Chelsea voor Galatasaray. De Slowaak, die het afgelopen seizoen op huurbasis uitkwam voor FC Twente, zou na het WK vertrekken naar de formatie van Frank Rijkaard.

De Turkse topclub betaalt volgens Daily Mirror ruim drie miljoen euro voor Stoch, die met Slowakije komende zomer actief is op het WK in Zuid-Afrika. Chelsea en Galatasaray zouden al een overeenkomst hebben over de transfer. Maar Stoch moet nog een akkoord bereiken met de Turken.

De Slowaakse aanvaller werd het afgelopen seizoen met FC Twente landskampioen, maar de Tukkers hadden niet de financiële middelen om Stoch definitief over te nemen van Chelsea. De Londenaren hebben geen plaats voor de Slowaak in de hoofdmacht van manager Carlo Ancelotti.

Galatasaray-trainer Rijkaard hoopt naast Stoch ook Vince Grella op te halen uit de Premier League. De Australische middenvelder van Blackburn Rovers moet twee miljoen kosten. Grella kan in Istanbul zijn landgenoten Lucas Neill en Harry Kewell tegenkomen.