[RG] Melzer houdt Djokovic uit halve finale

Peterselieman

Jürgen Melzer heeft verrassend de halve finale van Roland Garros bereikt. De 29-jarige Oostenrijker, die op een grandslamtoernooi nooit verder was gekomen dan de derde ronde, kwam in de kwartfinale tegen Novak Djokovic (3) terug van een 2-0 achterstand in sets: 3-6, 2-6, 6-2, 7-6 (3) en 6-4. In de halve finale is vrijdag viervoudig winnaar Rafael Nadal (2) zijn tegenstander.

Djokovic bereikte in 2007 en 2008 de laatste vier in Parijs en leek hard op weg om daar 2010 aan toe te voegen. Na de tweede set kwam er echter wat zand in de Servische machine, terwijl Melzer eindelijk enkele van zijn vele breekkansen begon te benutte. De Oostenrijker, als 22e geplaatst, won de derde set en sleepte vervolgens via een tiebreak zelfs een vijfde set uit het vuur.

Het publiek op het Court Suzanne Lenglen was vervolgens getuige van een bloedstollende ontknoping, waarin Melzer over de langste adem bleek te beschikken. De nummer 27 van de wereld brak op 4-4 door de service van Djokovic. Het uitserveren van de wedstrijd kostte Melzer nog wel de nodige zweetdruppels, maar op zijn derde matchpoint mocht hij toch de felicitaties in ontvangst nemen.