[RG] Nadal naar halve finale

Peterselieman

Rafael Nadal heeft zich verzekerd van een plaats in de halve finale van Roland Garros. De viervoudig winnaar was woensdag in een Spaans onderonsje met 7-6 (2), 7-6 (3) en 6-4 te sterk voor Nicolas Almagro. Nadal, die bij de vorige editie niet verder kwam dan de vierde ronde, heeft dit jaar in Parijs nog geen set ingeleverd.

Almagro stond twee jaar geleden op Roland Garros ook al tegenover Nadal en wist toen in totaal maar drie games te pakken. Al snel werd duidelijk dat de nummer negentien van de plaatsingslijst die prestatie deze keer zou verbeteren, maar ondanks een snelle 3-0 voorsprong slaagde hij er niet in de eerste set in zijn voordeel te beslissen.

De tweede set mondde net als de eerste uit in een tiebreak en opnieuw bleek Nadal daarin zijn zenuwen het beste onder controle te hebben. Almagro gaf zich ondanks de bijna uitzichtloze achterstand niet gewonnen, maar een break in de negende game van de derde set werd de tennisser uit Murcia, die in de eerste ronde Robin Haase uitschakelde, uiteindelijk toch fataal.

Nadal speelt in de halve finale tegen de winnaar van de partij tussen de Serviër Novak Djokovic en de Oostenrijker Jürgen Melzer.