Quagliarella: "Het is een droom die uitkomt"

Jeffrey

Fabio Quagliarella is door bondscoach Marcello Lippi opgenomen in de definitieve WK-selectie van regerend wereldkampioen Italië. De aanvaller van Napoli ziet het als een beloning van zijn doorzettingsvermogen.

De 27-jarige Quagliarella krijgt van Lippi de voorkeur boven Marco Borriello (AC Milan) en Giuseppe Rossi (Villarreal). "Ik ben vaker gedurende mijn loopbaan boven komen drijven terwijl andere mensen mij afschreven. Misschien is dat juist mijn kracht", aldus de aanvaller tegen TMW.

Quagliarella werd in het verleden niet goed genoeg bevonden bij Milan. "Ik heb vaker moeilijke momenten gekend, maar de coaches behielden altijd vertrouwen in mij. Dat heb ik ook altijd terugbetaald", vervolgt de spits van Napoli, die ook de steun krijgt van Lippi op weg naar het WK.

"De bondscoach had voldoende alternatieven, maar hij koos toch voor mij. Het voelt als een droom die uitkomt om naar het WK te gaan. Ik vind het jammer voor de vijf afvallers die nu thuisblijven. Ik heb het gevoel dat ik mijn kans heb gegrepen", besluit de dolgelukkige Quagliarella.