Finse politie onderzoekt diefstal in Habbo Hotel

Redactie

De Finse politie is een onderzoek gestart naar diefstal in de virtuele wereld van Habbo Hotel. Dit schrijft de BBC op haar website. Er lopen 400 zaken van virtuele diefstal waarbij sommige personen voor wel 1000 euro bestolen zijn. De Finse politie heeft reeds vijf huizen in vijf verschillende steden in het land doorzocht.

Virtuele diefstal vindt vaak plaats doordat criminelen op slinkse wijze spelers verleiden tot het klikken op vreemde weblinks. Vervolgens wordt de speler doorgestuurd naar een website alwaar schadelijke software wordt geïnstalleerd op de computer van de speler. Hierdoor krijgt de crimineel inzicht in de inloggegevens van de speler.

Ook in Nederland zijn er voorbeelden te vinden van virtuele diefstal. In 2007 werd een Nederlandse tiener opgepakt op verdenking van diefstal van 4000 euro aan virtuele goederen.

Habbo Hotel is niet de enige online game die gevoelig is voor dergelijke diefstallen. Ook in de virtuele wereld van spellen als World of Warcraft en Farmville wordt met grote regelmaat ingebroken op accounts van spelers.

Finse politie onderzoekt diefstal in 'Habbo Hotel'
Finse politie onderzoekt diefstal in Habbo Hotel (Foto: Novum)