Force India bevestigt rechtszaak tegen Lotus

Jeffrey

Force India heeft vandaag bevestigd dat zij een rechtszaak hebben aangespannen tegen de bedrijven achter Lotus Racing en de windtunnel van Aerolab. Zij worden ervan beschuldigd de kennis van Force India te hebben gebruikt om een schaalmodel van de Lotus T127 te bouden.

Eerder deze week waren er al berichten over de rechtszaak. Lotus liet vorig jaar door Fondtech een schaalmodel bouwen om te kunnen testen in de windtunnel. Toen er foto's hiervan werden gepubliceerd kreeg het Indiase team argwaan. Het schaalmodel zou erg veel lijken op de auto's van de renstal uit India

In Engeland is Force India nu een civiele procedure begonnen tegen het moederbedrijf van Lotus Racing en Aerolab. Eerder diende Force India al een klacht in tegen Aerolab in Italië, waar al een onderzoek gaande is naar het incident. "We denken dat Lotus Racing geprofiteerd heeft van onze kennis, terwijl zij gebruik maakte van de faciliteiten van Aerolab en Fondtech. Ook denken we dat Lotus Racing zonder onze toestemming gebruik heeft gemaakt van Bridgestone-banden die alleen door ons mochten worden gebruikt", laat Force India nu weten. "We zijn ons ervan bewust dat deze beschuldigingen zeer ernstig zijn. We zouden deze procedure ook niet zijn gestart als we geen duidelijk bewijs hadden."

Aerolab en Force India hadden al een financieel conflict met elkaar. Force India liet weten dat dat geschil al opgelost is, nadat er vanuit India een miljoen euro naar Italië was overgemaakt. Force India wil dat geld echter graag weer terug, als straks ook de Britse rechter tot de conclusie komt dat Lotus en Aerolab ongeoorloofd gebruik hebben gemaakt van de kennis van het team.