Keown: "Walcott heeft stilgestaan in ontwikkeling"

Olga Kroeders

Theo Walcott was vier jaar geleden de grote verrassing in de WK-selectie van Engeland, maar in Zuid-Afrika is hij er niet bij. Volgens oud-verdediger Martin Keown is het niet vreemd dat Fabio Capello de 21-jarige vleugelspeler niet heeft opgeroepen.

"Hij kan geweldig goed dribbelen met een bal, hij is snel, maar hij komt in de problemen als hij een beslissing moet nemen", zegt de voormalig Arsenal-speler aan BBC Radio 5 Live. Walcott mocht naar het WK van 2006, zonder ook maar één officieel duel voor Arsenal te hebben gespeeld.

De jongeling kwam in januari van dat jaar over van Southampton. Volgens Keown heeft Walcott sindsdien min of meer stilgestaan in zijn ontwikkeling. "Onder Capello leek hij steeds beter te worden, maar met Wenger heeft hij een probleem. Dat ligt misschien niet aan de coach, maar Walcott heeft wel gewoon te weinig wedstrijden gespeeld."

Ook voormalig international Chris Waddle is niet verrast dat Theo Walcott thuisblijft. "Sinds zijn transfer vanuit Southampton is zijn spel niet veranderd. Ik heb niks tegen hem, maar het verbaast me niet dat hij niet naar Zuid-Afrika gaat.