Romero ziet Carmack wel weer zitten

Pheno

John Romero, bekend geworden door Doom, berucht door Daikatana, heeft laten doorschemeren dat, als hij op een dag een nieuw spel met ex-collega John Carmack zou maken, deze "fresh and awesome" wordt. John Carmack en John Romero hebben vroeger al vele malen eerder samengewerkt, bij spellen als Doom, Wolfenstein 3D, Heretic en Quake.

Carmack werkt momenteel aan Doom 4 en Rage voor id. Beide titels worden uitgegeven door Bethesda en staan gepland voor volgend jaar. Romero is MMO-titels aan het ontwikkelen met zijn nieuwe onderneming Gazillion Entertainment.

"Ik heb geen twijfel dat als John en ik besluiten om samen een andere game te maken, het fris, nieuw en geweldig zou worden", zei hij tegen het Amerikaanse magazine Gamesauce. "We zijn allebei enorm gegroeid in de afgelopen veertien jaar en hebben veel meer ervaring, niet alleen in de ontwikkeling van games, maar ook in omgaan met mensen en teams.

"Vaak hoor je dat muzikale groepen weer bij elkaar komen na tientallen jaren uit elkaar te zijn geweest, en wanneer ze het opnieuw proberen samen te werken, de groep uit elkaar valt, door de persoonlijkheid en overmoed.
Ik denk echt niet dat dat zou gebeuren met John en mij".

John Carmack heeft nog geen commentaar gegeven. Volgens ons staart hij nu nog voor zich uit, met flarden Daikatana op zijn netvlies.

John Romero