[Video] [Indy 500] Organisatie past uitslag aan

Peterselieman

De organisatie van de Indy 500 heeft de uitslag van de race aangepast. Aanleiding hiervoor is de grote crash die in de laatste ronde van de race plaatsvond. Achter Dario Franchitti en Dan Wheldon kwam Alex Lloyd als derde over de streep, maar hij moest deze plaats afstaan aan Marco Andretti.

Door de chaos in de crash tussen Mike Conway en Ryan Hunter-Reay kwam Andretti achter Lloyd, Scott Dixon en Danica Patrick als zesde over de meet. De Andretti Motorsport-coureur diende meteen een protest, welke twee uur na de race gehonoreerd werd. Hierdoor werd Andretti in de einduitslag als derde opgenomen, voor Lloyd, Dixon en Patrick.

Verder naar achteren vond nog een verschuiving in de uitslag plaats. Zo werden de plaatsen dertien en veertien van Simona de Silvestro en Mario Romancini omgewisseld, waardoor Romancini nu de beste rookie is geworden.

Tenslotte kwam er nieuws over de blessure die Mike Conway aan zijn enorme crash over heeft gehouden. De Dreyer & Reinbold-coureur werd na afloop van de race naar het ziekenhuis afgevoerd waar bleek dat hij een gebroken been had opgelopen.


De crash tussen Conway en Hunter-Reay