Red Bull: "Webber spaarde brandstof"

Peterselieman

Red Bull Racing heeft toegegeven dat Mark Webber op het moment van de aanrijding met Sebastian Vettel brandstof aan het besparen was. Hierdoor kon Vettel veel dichterbij zijn teamgenoot komen en een inhaalactie wagen. Beide teamgenoten raakten elkaar, waarna Vettel op moest geven.

Onmiddelijk was de vraag waarom Webber brandstof moest besparen terwijl Vettel nog door kon. Uit een verklaring van het team blijkt dat Webber in de veertigste ronde van de race overschakelde naar een andere setting van de motor om brandstof te besparen. Vettel zou dit een ronde later moeten doen, waardoor precies in deze ronde de kans voor de Duitser lag om zijn teamgenoot te passeren.

"We hebben nu alle feiten. Mark schakelde naar een brandstofbespaar-modus, iets wat hem op de rechte stukken wat snelheid kostte. Hierdoor kon Sebastian hem inhalen," zei teambaas Christian Horner. "De grootste fout is dat er niet genoeg ruimte werd gegeven en daar is de verklaring waarom Sebastian in de slipstream kon komen. Hij wist een kilo extra brandstof te besparen en dat terwijl de auto's met dezelfde hoeveelheid gestart waren. Hij had een ronde extra in de optimale modus, maar we konden hem niet terug laten vallen omdat hij onder druk van Hamilton stond."

"Het is frustrerend, omdat we 28 punten hebben weggegeven en het een 1-2 had moeten zijn. Beide rijders hebben punten ingeleverd; vanuit het oogpunt van het team maakt het niet uit wie eerste en tweede liggen, want het belangrijkste is dat we op de bovenste plaatsen eindigen, iets wat we vandaag hadden moeten doen." De Brit weigerde uiteindelijk Webber of Vettel de schuld van het ongeval te geven en voegde er aan toe dat de situatie voor Canada uitgesproken dient te zijn.