Hamilton: "Een enerverende race"

Peterselieman

Lewis Hamilton was de verrassende winnaar van de Grand Prix van Turkije nadat beide Red Bull-rijders Sebastian Vettel en Mark Webber elkaar geraakt hadden. Jenson Button eindigde als tweede, voor Webber die ondanks de schade toch nog derde wist te worden.

Opvallend was de snelheid die de McLarens in de wedstrijd in de race tentoon spreidden. Het Britse team wist het tempo van de Red Bulls verrassend goed bij te houden. "Dit was wel een enerverende race, ja," zei Hamilton tijdens de persconferentie. "We wisten dat onze racesnelheid in orde was en we wilden de Red Bulls graag bijhouden. Hun snelheid in bocht acht is echter fenomenaal en daarom was het lastig ze bij te benen."

"Bij mijn pitstop verloor ik wat tijd omdat mijn rechter achterband niet goed werd verwisseld en daarom kwam ik achter Vettel weer de baan op. Dat was jammer," vervolgde Hamilton, die later in de race nog een spannende strijd om de leiding had. "Jenson en ik hadden nog een leuk gevecht. Ik rekende er niet op: het was een onverwacht, maar leuk duel. In de slotfase moest ik de remmen, banden en brandstof sparen en dat hebben we goed gedaan."