Vettel: "Botsing niet mijn fout"

Peterselieman

Sebastian Vettel zorgde in de Grand Prix van Turkije voor een opmerkelijk moment door in de 40e ronde zijn Red Bull-teamgenoot Mark Webber op het lange rechte stuk in te halen en te crashen. De jonge Duitser viel hierdoor uit, terwijl Webber terugzakte naar plaats drie, achter Lewis Hamilton en Jenson Button.

"Als je naar de beelden kijkt, dan zie je dat ik de binnenkant had," zei Vettel nog tijdens de race. "Ik was aan de binnenzijde, ik lag voor en ik was me op mijn rempunt aan het richten. Hij raakte me ter hoogte van het achterwiel en ik ging er af. Het gebeurt. We kunnen het niet gebruiken, maar we kunnen er niets meer aan veranderen."

De Duitser benadrukt dat de relatie tussen hem en Webber bij Red Bull door het incident niet onder druk komt te staan. De Duitser zei dat hij op dat moment in de race iets sneller was dan Webber en dichter bij de Australiër kwam. Hij zag een kans en passeerde zijn teamgenoot, maar omdat beide Red Bulls elkaar raakten eindigde de race in een tragedie voor Vettel.