[WRC] Ogier wint Rally van Portugal

Peterselieman

Sébastien Ogier heeft de Rally van Portugal op zijn naam geschreven. De jonge Fransman bleef in de Algarve zijn Citroën-merkgenoot Sébastien Loeb en Dani Sordo voor. Het was voor de Junior-rijder de eerste overwinning op het hoogste niveau.

Ogier won de rally op de eerste dag waar hij een voorsprong van ruim 26 seconden op Sordo en ruim 44 seconden op Loeb opbouwde. De Ford-rijders konden het trio niet volgen en moesten genoegen nemen met plekken buiten het podium. Op dag twee halveerde Loeb zijn achterstand op zijn jonge teamgenoot, maar het gat bleef te groot om op de slotdag te kunnen dichten. Sordo viel vanwege bandenproblemen op de tweede dag terug tot plaats drie in de eindrangschikking.

Kimi Räikkönen eindigde uiteindelijk als tiende nadat hij op de laatste dag door bandenproblemen nog twee plekken in moest leveren. Hetzelfde lot overkwam Petter Solberg die in de laatste etappe te veel risico nam en met twee wielen op een waterkering terecht kwam. De Noor verloor een minuut en moest hierdoor genoegen nemen met plaats vijf.

In het klassement gaat Loeb ruim aan de leiding met 126 punten. Hij heeft er 38 voorsprong op Ogier die tweede staat. Mikko Hirvonen bezet plaats drie met 76 punten.