Uitslagen hockey play-outs en play-offs 29/5/2010

Sally (Tessa)

Dit weekend wordt er gehockeyd om promotie/degradatie (play-outs) in de Rabo Hoofdklasse en Overgangsklasse. Hieronder vind je de uitslagen van de dames. De heren zijn nog in de fase van play-offs om de strijd om de titel in de Overgangsklasse. Ook die uitslagen kun je hier vinden. 

De dames van hoofdklasser HGC hebben gisteren in Vught een morele tik uitgedeeld aan Overgangsklasser MOP in de strijd om promotie/degradatie. De ploeg uit de Rabo Hoofdklassse won het uitduel overtuigend met 1-3.

De dames van Push hebben het in hun eerste promotie-degradatiewedstrijd niet kunnen bolwerken tegen de nummer elf uit de Rabo Hoofdklasse, Pinoké. In Breda werd het 0-2 voor de Amsterdamse ploeg, die duidelijk effectiever met de mogelijkheden omging.

De mannen van HDM boekten gisteren in Aerdenhout een opzienbarende zege op gastheer Rood-Wit: 0-3. De twee kampioenen in de Overgangsklasse maken in een driekamp uit welke ploeg rechtstreeks naar de Rabo Hoofdklasse promoveert. Datzelfde geldt voor Schaerweijde en Klein Zwitserland, die gisteren ook speelden.

Het duel in Zeist tussen Schaerweijde en Klein Zwitserland was niet hoogstaand, maar het bevatte wel alle ingrediënten die horen bij play-offhockey. De nummers twee uit de Overgangsklasse waren aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk trok KZ drie minuten voor tijd aan het langste eind dankzij een rake strafcorner van Hylke van Slooten: 2-3.

Uitslagen play-outs Hoofdklasse/Overgangsklasse, dames

MOP - HGC 1-3 (0-2)
Lotte Sluiter 0-1
Lotte Sluiter 0-2
Lin Schakenraad 1-2
Katie Glynn 1-3 (sc)

Push-Pinoké 0-2 (0-1)
Tessa Schwartz 0-1
Ma Yibo 0-2


Uitslagen play-offs Overgangsklasse, heren

Rood-Wit - Hdm 0-3 (0-1)
Hugo van der Horst 0-1
Diego Tanuscio 0-2
Thomas Dickhof 0-3

Schaerweijde - Klein Zwitserland 2-3 (1-1)
Andy Hayward 1-0 (sc)
Hylke van Slooten 1-1 (sc)
Oswald Mattheussens 1-2
Werner Borstlap 2-2
Hylke van Slooten 2-3 (sc)