FBK Games met 22 Nederlanders

Olga Kroeders

Bij de FBK Games maken vanmiddag 22 Nederlandse atleten hun opwachting. Voor een aantal van hen staat in Hengelo tijdens het evenement van de World Challenge kwalificatie voor de Europese kampioenschappen in Barcelona, eind juli, centraal.

De Nederlandse top krijgt in Hengelo op diverse onderdelen concurrentie van wereld- en olympisch kampioenen. Nederlanders die op jacht naar de EK-limiet gaan zijn bijvoorbeeld Bram Som (800 m), Marcel van der Westen (110 m horden), Susan Kuijken (1.500 m) en Adrienne Herzog (5.000 m). De laatste, tegenwoordig woonachtig in Madrid, heeft overigens nog niet besloten of ze op de EK de 1.500 of 5.000 meter wil gaan lopen.

Hengelo ontvangt vijf olympisch kampioenen. De Cubaan Dayron Robles is er op de 110 meter horden één van. Hij is ook de wereldrecordhouder. Hij krijgt concurrentie van de Amerikanen Terrence Trammell en David Payne, vorig jaar in Berlijn goed voor zilver en brons op de WK. Wereldkampioen Ryan Bratwaithe moest afzeggen. Som treft op de sterk bezette 800 meter naast lansgenoot Arnoud Okken (al zeker van EK) ook de Zuid-Afrikaanse wereldkampioen Mbulaeni Mulaudzi. Som wil onder de 1.46,70 lopen. Dan is de hij zeker van Barcelona.