Verbeek was toch bij laatste duel Heracles

Olga Kroeders

Gertjan Verbeek was toch aanwezig bij de laatste wedstrijd van het seizoen van Heracles Almelo, de ploeg waar de nieuwe coach van AZ afscheid van neemt. Tegen het Limburgse Swalmen wonnen de Heraclieden met 1-2.

Een woordvoerder van Heracles geeft aan dat Verbeek met de spelersgroep meereisde naar Limburg. De selectie gaf daar een clinic en werkte vervolgens een oefenwedstrijd af. Eerder deze week liet Verbeek een oefenduel aan zich voorbij gaan.

De oefenmeester zou namelijk een voedselvergiftiging hebben opgelopen. Dit kwam op een opmerkelijk moment, aangezien een aantal dagen eerder problemen tussen de coach en de selectie waren ontstaan. De spelers hadden genoeg van alle trainingen en vonden het tijd voor vakantie. Bij een gezamenlijk uitje op Mallorca was Verbeek ook nog eens pas drie dagen later aanwezig. De Fries zou daarom met zijn hoofd al bij zijn nieuwe werkgever AZ zitten volgens critici.

Het oefenduel tegen Swalmen bezorgde toch nog enigszins een goede afsluiting van de periode van Verbeek bij Heracles. Dankzij de doelpunten van Willie Overtoom en Elias Pech won de ploeg uit Almelo met 2-1 en kunnen de spelers nu vakantie gaan vieren.