Prinses Laurentien krijgt Majoor Bosshardt Prijs

Redactie

Prinses Laurentien en de Stichting Voedselbanken Nederland ontvangen de Majoor Bosshardt Prijs 2010. De onderscheidingen worden op 6 juni uitgereikt tijdens de Majoor Bosshardt Dinnershow. Dit laat Stichting Nederland Positief woensdag weten.

De prinses krijgt de prijs vanwege haar jarenlange inzet voor de strijd tegen ongeletterdheid. De Stichting Voedselbanken Nederland ontvangt de onderscheiding voor het bieden van concrete hulp aan mensen die in armoede leven, meldt de organisatie.

De prijs is ingesteld om het leven en het werk van majoor Bosshardt, die zich haar hele leven inzette voor het Leger des Heils, te blijven gedenken. Het is de bedoeling dat de heilsoldate een blijvend voorbeeld van onbaatzuchtigheid, mensenliefde en betrokkenheid wordt. Vorig jaar wonnen oud-politica Hannie van Leeuwen en Stichting Meer dan Voetbal de prijs.

Majoor Alida Bosshardt, jarenlang het boegbeeld van het Leger des Heils, overleed op 25 juni 2007 op 94-jarige leeftijd in Amsterdam. Ze zette zich jarenlang in voor de zwakkeren in het Amsterdamse Wallengebied. In haar voormalige woning in de Goodwillburgh in de buurt van het Waterlooplein is het Majoor Bosshardt Museum gevestigd.