Boca Juniors zoekt Eredivisie-club

Sjors (Sj0rSz)

Boca Juniors is op zoek naar een club uit de Eredivisie om een samenwerking mee aan te gaan. De Argentijnse topclub wil haar talenten laten rijpen in de hoogste Nederlandse voetbalklasse. Dit kan via verschillende clubs, of intensief met één club.

Boca Juniors heeft hiervoor contact opgenomen met makelaarskantoor Grandstand. Piet van der Pol reise vorige week naar Zwitserland waar de A-junioren van Boca een trainingskamp hadden. "Ze hebben ons gevraagd de mogelijkheden in Nederland te verkennen", zegt Van der Pol tegen Voetbal International.

"Boca heeft een enorme jeugdafdeling en wil komend seizoen een stuk of vier jongens in de Eredivisie stallen. Eventueel verdelen ze de spelers over meerdere clubs, maar ze zijn ook serieus geïnteresseerd in een intensieve samenwerking met één partij."

Boca Juniors heeft nog geen officiële banden elders in Europa en zij kiest bewust voor Nederland: "Ze hebben nu heel bewust gekozen voor Nederland, omdat ze erg gecharmeerd zijn van onze aanvallende spelopvatting. Ook in commercieel opzicht vinden ze de Eredivisie aantrekkelijk, omdat de talenten zich hier alvast in de kijker kunnen spelen bij clubs uit de topcompetities", is de uitleg van Van der Pol.

Er is nog geen club conreet genoemd voor de samenwerking.