Jol: "Het is niet zo dat we vijf spelers erbij kunnen halen"

Jeffrey

Ajax belegde onlangs een trainingskamp op Curaçao. Trainer van de Amsterdammers, Martin Jol, kijkt tevreden terug. Als bijkomstigheid won Ajax de Chippie Polar Cup.

Jol had moeite om een volwaardige selectie op de been te krijgen: "We hadden geen aanvallers en middenvelders op de bank zitten. We hadden dertien spelers en twee keepers en toen viel Mitchell Donald ook nog af. Toen bleven er nog twee wissels over en dat is best wel lastig met twee wedstrijden binnen drie dagen , maar die jonge gastjes hebben een geweldige instelling getoond. Tommy bijvoorbeeld, wilde niet eens gewisseld worden", doelt de oefenmeester op Tommy Overtoom die lichtgeblesseerd raakte. "Het is uiteindelijk toch leuk dat je dat toernooi wint", besluit Jol nuchter.

De 18-jarige middenvelder Roly Bonevacia is positief opgevallen. Jol: "Ik denk dat als hij doet wat hij nu doet hij een type Eyong Enoh is en dat heeft iedere club nodig. Daar komt ook nog eens bij dat ze allebei kunnen voetballen. Bonevacia raakt niet in de war en dat vind ik wel leuk. Hij is een echte Ajax-speler", aldus Jol op de officiële website van Ajax.

Jol was ook bezig met de toekomst van Ajax: "We zijn inderdaad bezig met het team voor volgend jaar. Alleen zal het team voor 98 procent hetzelfde zijn als dit seizoen. Het is niet zo dat we zoals in voorgaande jaren vier, vijf nieuwe spelers erbij kunnen halen."