Robben: "Ik moet weer zin maken"

Sjors (Sj0rSz)

Bert van Marwijk heeft er nog een uitdaging bij gekregen. De bondscoach van het Nederlands elftal moet de drie deelnemers aan de finale van de Champions League op tijd fit zien te krijgen.

"Ik zeg eerlijk: ik moet weer zin maken om te voetballen," aldus Arjen Robben, speler van verliezend finalist Bayern München. De aanvaller kreeg na afloop van de eindstrijd twee vrije dagen, maar deze gingen in rook op. Afgelopen zondag werd de selectie van de ploeg uit Beieren nogmaals geËerd en maandag was er nog een laatste uitlooptraining.

"In die huldiging had niemand zin, maar dat werd toch wel indrukwekkend," blikte Robben terug. "Je zag nog eens de impact van wat we hebben gepresteerd. Op maandag dacht ik: even afscheid nemen van elkaar op de club, dat hoort erbij. Maar vervolgens kwam er ook een uitlooptraining bij. Voor mijn gevoel gaat het seizoen nu écht in één ruk door."

Daarnaast gaf Robben ook toe dat zijn gedachten in de afgelopen dagen ergens anders waren, waardoor het contact met de overig spelers van het Nederlands elftal minimaal was. "Veel contact heb ik nog niet gehad met de jongens. Een paar sms-jes afgelopen week, dat was alles. Mijn focus lag nog volledig bij de Champions League-finale. Het blijft knagen dat we een unieke kans op de treble hebben gemist."