Vlaar: "Het ging elke training beter"

Tiede-Jan (TJDoornbos)

Ron Vlaar verliet geblesseerd het veld bij een training van het Nederlands elftal. De verdediger van Feyenoord greep naar zijn hamstring: "Dit helpt niet mee natuurlijk", aldus Vlaar tegen De Telegraaf.

"Het is, vrees ik, dezelfde blessure als een maand geleden. Daardoor moest ik in de aanloop naar de bekerfinales tegen Ajax de duels met FC Twente en SC Heerenveen al laten schieten", jammert Vlaar. Hij begon net in zijn ritme te komen: "Het kostte me even tijd om mijn weg te vinden, had in het begin en beetje het gevoel dat ik op mijn tenen liep, maar het ging elke training beter. Dan is dit natuurlijk echt een domper."

"Als ik niet in de definitieve selectie zit, zal ik de eerste dagen stuk zitten. Want als je er zo dichtbij bent, wil je naar het WK ook, natuurlijk. Maar tijdens mijn vakantie zal ik snel de knop omzetten. Na mijn ernstige knieblessure had ik niet durven hopen dat ik zo'n goed jaar zou spelen, met de voorselectie voor Oranje als bekroning. Al hoop ik nog op een wondertje", sluit Vlaar toch positief af.