Kesler: "Oranje kan alle wedstrijden winnen"

Sjors (Sj0rSz)

De directeur betaald voetbal van de KNVB hoopt dat het Nederlands elftal op het WK in Zuid-Afrika hoge ogen gaat gooien voor de fans, de spelers en de economie.

"De ervaring uit het verleden leert dat elk EK of WK in Nederland veel losmaakt", stelt Henk Kesler in de Telegraaf. "Waarbij ik uiteraard de hoop uitspreek dat het Nederlands elftal ook nu weer de gebruikelijke saamhorigheid en gelijkheid brengt en misschien ook wel een kleine economische impuls, die ons land uiteraard goed kan gebruiken. Voor de voetballiefhebbers is sportief succes van belang."

De bestuurder voorspelt een naderend ongebreideld positivisme rond Oranje. "Bij de KNVB merken we in deze tijd altijd een langzame kentering: eerst heeft de mening van de cynici de overhand ’Wij bereiken toch nooit wat’, maar langzaamaan krijgen de optimisten steeds meer de ruimte ’Zou het dan nu toch kunnen?’"

"Ik behoor structureel tot deze laatste categorie. Niet alleen, omdat ik vind dat je in een sportieve omgeving altijd naar het hoogst haalbare moet streven, maar simpelweg ook omdat het kan. FC Twente is daar toch een prachtig voorbeeld van! Oranje kan alle wedstrijden winnen. Dat zijn er uiteindelijk maar zeven op een rij."

"Het Nederlands elftal is het team van ons allemaal. Ik geloof erin. Ik sta dan ook voor 100% achter Bert van Marwijk en zijn mannen. Ik vertrouw op kwaliteit en ik hoop op een tikkeltje geluk op het juiste moment. Dit belooft een fantastisch toernooi te worden. We laten de crisis even de crisis en we gaan er een prachtig toernooi van maken, daar ben ik van overtuigd."