Dayton Dutch Lions winnen opnieuw

Niels (DerMeister)

De Dayton Dutch Lions hebben opnieuw de volle drie punten weten te pakken. In eigen huis werden de Michigan Bucks ternauwernood met 1-0 verslagen. Daardoor blijft de ploeg van trainer Sonny Silooy na drie wedstrijden nog altijd ongeslagen.

Vanaf het beginsignaal namen The Dutch Lions, waar de Nederlanders Oscar Moens, Bruce Godvliet, Geert den Ouden, Hans van der Haar, Bas Ent, Johan Wigger en Julius Wille allen een basisplaats hadden, direct het initiatief. Dit resulteerde in de eerste minuut al in een enorme kans voor Geert den Ouden. Zijn kopbal belandde echter niet in het vijandelijke doel. Vijf minuten later kreeg Den Ouden opnieuw een 100%-kans om de score te openen. Hans van der Haar bereikte zijn collega-aanvaller met een perfecte pass, maar het schot van Den Ouden eindigde in de handen van de doelman.

DDL FC
bleef druk zetten op de vijandelijke defensie. Na een half uur spelen probeerde Johan Wigger het van grote afstand. Het schot van de middenvelder, eerder uitkomend voor FC Emmen, belandde bovenop de lat. Van der Haar en opnieuw Wigger kregen kort voor rust opnieuw kansen, maar beide Nederlanders wisten de score nog altijd niet te openen.

Vijf minuten na rust was het dan toch raak. Verdediger Kyle VondenBenken bediende Bret Jones en hij rondde op zijn beurt bekwaam af. Zjin bal belandde in de verre hoek en zo kwamen The Dutch Lions verdiend op een 1-0-voorsprong. Toch kwamen de Michigan Bucks bijna weer op gelijke hoogte. Twee minuten na het doelpunt van The Dutch Lions kreeg de spits van de Bucks een enorme kans, maar het harde schot werd goed gepareerd door doelman Oscar Moens.

Na een uur spelen vond VondenBenken met een mooie pass Geert den Ouden. Hij kopte de bal richting doel, maar zijn poging ging slechts centimeters over het doel. DDL FC bleef op zoek naar het tweede doelpunt en deze kwam bijna van de voet van Wigger. Zijn poging belandde echter opnieuw op de lat, nadat de Michigan-keeper de bal nog met zijn vingertoppen beroerde.

Aangezien The Dutch Lions tevergeefs op zoek gingen naar hun tweede doelpunt, kwamen de Michigan Bucks steeds beter in de wedstrijd. Kort voor tijd resulteerde dit in een één tegen één-situatie. Doelman Moens wist de bal achter knap uit zijn doel te houden. Moens behoedde zijn ploeg in de slotfase nog een paar keer voor puntverlies. The Dutch Lions hielden zich echter staande en zodoende mocht de ploeg van Silooy weer drie punten aan het totaal toevoegen. Tevens behield de ploeg de koppositie.